Training volwasssen

Thai - Kickboxing & M.M.A.

More

Less

Personal Training

Competitie of privé training op maat

More

Less

Teambuilding of Demo

Bedrijven of scholen

More

Less

Muay Thai

More

Less

Kickboxing

More

Less

M.M.A.

More

Less

Dragons Gym doet op een sportieve en educatieve manier aan gevechtssporten. Bij ons kan u terecht voor het aanleren of het verder doorgroeien in onze gevechtsporten Thai – Kickboxing & M.M.A. (MMA enkel indien basiskennis Kick & Thai gekend) Jarenlange ervaring van onze lesgevers in de gevechtssporten, zorgen ervoor dat de trainingen op een professionele en gestructureerde manier verlopen. Iedereen kan deze sport naar eigen kunnen beoefenen en zo kom in 2 niveaus terecht. Als recreant : zijn de gevechtsporten één van de meest complete sporten, dit omdat tijdens de trainingen aan meerdere punten wordt gewerkt : conditie , stretchen , coördinatie , doorzetting , ... Verder worden alle spiergroepen aangesproken en is het dus ideaal als je wil werken aan je conditie en/of figuur. Als competitie vechter : gevechtsporten op competitie gebied zijn uiteraard trainingen op een veel hoger niveau. Deze op maat uitgebalanceerde trainingen waarbij het niveau deels wordt bepaald door eigen niveau en inzet. Extra trainingen op technisch en conditioneel vlak worden opgevolgd via “Personal Training”. Iedereen is steeds welkom om te komen kijken of een gratis proefles te volgen.

Wanneer er wordt gekozen voor Privé training zullen we in eerste instantie samen zitten om de doelstellingen vast te leggen. Want privé training kan op elk niveau voor elke doelstelling worden opgemaakt: · Train je niet graag in groep … · Wie Khan examen wil meedoen en aan extra punten moet werken… · Competitie vechters die extra training nodig hebben… · Leden die bepaalde technieken willen bijschaven en zo snel resultaat boeken … Hoe dan ook steeds aanvraag via contact

Teambuilding voor kleine of grote groepen… wij zijn mee van de partij. J Bedrijven of sportverenigingen die eens een uitdagende teambuilding willen organiseren… check. Dit kan zowel in onze zaal als op externe locatie worden gegeven. Elk jaar geven we ook meerdere initiatie lessen tijdens sportdagen van scholen of tijdens sportkampen. Meer info contact

Thai boxing of Muay Thai is een gevechtssport die al eeuwen bestaat. Het huidige Muay Thai is indirect afkomstig uit de gewapende vechtkunst krabi krabong. Wanneer een krabi krabong-vechter zijn wapens niet meer had, kon hij zijn acht lichaamsdelen als dodelijke wapens gebruiken… deze stijl wordt muay boran genoemd. Vanuit het dodelijke muay boran (oude boksen) is het huidige wedstrijd gerichte Muay Thai ontstaan. In de loop der jaren heeft het zich ontwikkeld tot een van de effectiefste vechtsporten in de wereld… clinchen en het gebruik van vuisten, ellebogen, knieën en benen zijn hier toegestaan.

De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd. Het kickboksen in de VS is ontstaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters zich met elkaar te laten meten. Het kickboksen in Japan heeft zich vanuit harde karatestijlen ontwikkeld met invloeden van het Muay Thai. Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo. Elleboogstoten, knieën en clinchen zijn in het kickboksen, anders dan bij de traditionele vorm Muay Thai, niet toegestaan.

Mixed Martial Arts meestal afgekort tot MMA, is een multidisciplinaire vechtsport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtkunsten zoals worstelen, judo, kickboksen, muay thai, boksen en jiujitsu. Deze combinatie heeft als doel het vormen van de "meest effectieve vechtsport" voor een in theorie vrij gevecht. In wedstrijdvorm is er van een echt vrij gevecht nooit sprake in MMA. Er zijn diverse namen voor MMA, waaronder free fight, vale tudo of cage fight. Ook zijn er veel organisaties die MMA-toernooien organiseren. Veel van die organisaties hanteren tegenwoordig de Unified Rules of Mixed Martial Arts, opgesteld en gebruikt in de VS. De grootste MMA-organisatie is het Amerikaanse Ultimate Fighting Championship (UFC).